Haberler

Cinsel Sağlık Eğitim Programı (CSEP) Eğitimci Havuzumuza Katılacak Ekip Arkadaşları Arıyoruz!

Uygun bulunan adaylar 12-13 Eylül tarihlerinde 2 günlük eğitime davet edilecektir. Eğitim sonrasında eğitim uygulamalarını gözlemleyerek eğitimci havuzumuza katılacaklardır.

2002 yılından beri okul temelli uygulanan Cinsel Sağlık Eğitim Programında görevlendirilmek üzere eğitimci havuzu oluşturuyoruz. CSEP Eğitimcileri ilkokul, ortaokul kademelerinde gelişim düzeyleri ve ihtiyaçlara göre geliştirilmiş modüler eğitimin sınıf ortamında uygulayıcısı olacaktır. Eğitimcilerin İstanbul’da CSEP uygulaması yapılan okullarda belirlenecek takvim dahilinde eğitim modüllerini öğrencilere vermesi beklenmektedir. Bu kapsamda lisans, yüksek lisans, doktora  öğrencisi ve mezun haftanın/ayın belli günlerinde eğitime gitmeye zaman yaratabilecek kişilerin başvurusu dikkate alınacaktır. Başvuru yapan adayların 12-13 Eylül tarihinde İstanbul’da gerçekleşecek olan eğitim çalışmasına katılım için uygun olması gerekmektedir.

Aranan Nitelikler:

  • Lisans, yüksek lisans, doktora öğrencisi ve mezun (eğitim bilimleri, sosyal bilimler ve sağlık bilimleri tercih sebebidir),
  • Sınıf içi eğitim uygulaması konusunda deneyimli,
  • İnsan hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilgi sahibi,
  • Gelişime açık, yenilikçi ve araştırmacı,
  • Problem çözme yeteneğine ve sorumluluk bilincine sahip,
  • İletişimi güçlü, sonuç odaklı ve ekip çalışmasına yatkın.

Başvuru Süreci:

İlgilenen adayların özgeçmişleri ve motivasyon mektuplarını e-posta konusuna “CSEP Eğitimci Havuzu” yazarak [email protected] adresine 4 Eylül 2023 tarihine kadar göndermeleri gerekmektedir. Başvuru dosyasının e-posta eki olarak yollanması ve dosya isminde adayın ad ve soyadının belirtilmesi gerekmektedir. Yalnızca ön elemeyi geçen başvuru sahipleriyle eğitime davet edilmek üzere iletişime geçilecektir.


Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAP Vakfı), eşitlikçi ve sürdürülebilir bir kalkınma sürecine katkıda bulunma vizyonuyla bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek, kadınların ve kız çocuklarının bilgiye erişimini artırmak için toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde çalışmaktadır. Vakıf, 1985 yılından beri üreme sağlığı alanında uluslararası standartlar ve ilkeler çerçevesinde programlar yürütmektedir. Vakfın çalışmaları Birleşmiş Milletler Nüfus Ödülü (1994) ve The Population Institute Global Media Award (1995, 2001) dâhil çok sayıda ödüle layık görülmüştür.

“TAP Vakfı Cinsel Sömürü ve İstismara karşı sıfır tolerans gösterir. Cinsel Sömürü ve İstismarı Önleme (CSİÖ) tüm TAP Vakfı personelinin sorumluluğundadır. Tüm personel, eğitimci, uzman ve gönüllüler TAP Vakfı’nın CSİÖ ilkelerine aşina olmak ve uymak zorundadır. Tüm adayların bu standartlara ve ilkelere uymaları beklenir.”